O nas

Pred več leti sem začela proučevati stara tradicionalna znanja, različnih narodov sveta. Pri tem študiju sem doumela, da je v njih skrito bogastvo neprecenljive vrednosti, ki se je tu kopičilo več tisočletij in se prenašalo iz roda v rod. Vsa tradicionalna znanja so prežeta z globokim spoštovanjem do okolja v katrem so nastala in racionalno izrabo dobrin, ki jim jih to okolje nudi. Naravnost osupliva je tenkočutnost do ohranjanja ravnovesja v posameznem eko sistemu, ne glede na njegovo geografsko lego.

Probleme današnjega časa vidim prav v zanemarjanju teh znanj, ki temeljijo na tisočletnih izkušnjah, mi pa se obnašamo, kot da zakonitosti narave ne obstajajo. Sreča je le, da smo svoje zmote relativno hitro zaznali, da se stara znanja niso utegnila popolnoma izgubiti, ter da danes postajajo vse bolj cenjena in spoštovana.

Zaradi mojega globokega spoštovanja do narave, in želje, da tudi sama pripomorem k ohranjanju tradicionalnih znanj, je nastala blagovna znamka Zakladnica narave in preko nje tudi blagovna znamka ETNOBOTANIKA®. Blagovna znamka združuje izdelke narejene po recepturah starih tradicionalnih znanj in jih s tem pomaga ohranjati. Ravno tako s tem pomagam avtohtonim prebivalcem, da z načinom pravične trgovine, dostojno preživijo in ohranjajo znanja obrti in upravljanja okolja za naslednje rodove.

Sonja Velikanje, Etnobotanika d.o.o.

Podjetje

Etnobotanika d.o.o.
Poljska pot 4
4248 Lesce 
GSM: 041 350 330

e-mail za svetovanje in komercialo: info@etnobotanika.eu

e-mail za naročila izdelkov: office@etnobotanika.eu